Ritmikus gimnasztika-vb - Pigniczki Fanni tizedik a selejtező felénél

Sport, 2021.10.27

Pigniczki Fanni a labda és a karika gyakorlat után a tizedik helyen áll a ritmikus gimnasztika-világbajnokságon, Kitakjúsúban.

Az MTK olimpikonja mindkét szerrel 11. lett, így a még szerdán sorra kerülő nyolcas döntőkben nem szerepel. Karikával 23,600 pontot érő gyakorlatot mutatott be, labdás produkciójára pedig 24,450-et kapott.

Összetetteben nagyon jól áll a 60 fős mezőnyben, mert bár a korábban 24-es döntős mezőny most csak 18 fős lesz, egyelőre a szűkített létszámban is stabilan benn van: 48,050 ponttal áll a tizedik helyen - a nemzetközi szövetség honlapja szerint.

Az egyéni verseny selejtezője csütörtökön folytatódik a buzogánnyal és a szalaggal, az egyéni összetett fináléját pedig szombaton rendezik.

"Nagyon büszke vagyok Fannira, hogy így az év vége felé, október utolsó napjaiban is nagyon éretten, összpontosítva tornázik. Szép gyakorlatokat mutatott be, fejben nagyon ott van, kiegyensúlyozott volt, hasonló folytatásban reménykedünk. Az eredményekkel egyelőre nem foglalkozunk, a lényeg, hogy folytassa tovább ezt az érett versenyzést" - idézte a hazai szövetség sajtószolgálata Gelle Noémit, Pigniczki edzőjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!