Ritmikus gimnasztika-vb - Visszalépett Bulgária olimpiai bajnok együttes kéziszercsapata

Sport, 2021.10.27

Egyik tagjának sérülése miatt visszalépett a világbajnoki szerepléstől Bulgária együttes kéziszercsapata, amely Tokió olimpiai bajnokaként érkezett a ritmikus gimnasztikázók vb-jének színhelyére, Kitakjúsúba.

A japán városban szerdától (mától) vasárnapig tartó verseny előestéjén jelentette be a bolgár sportági szövetség, hogy a csapat nem áll rajthoz, mivel Laura Trajtc edzés közben súlyosan megsérült.

"Minden lány rettenetesen sajnálja, de az egészség mindenek felett áll, és ez az egyetlen helyes döntés" - idézte a bolgárok közleményét az insidethegames.biz portál.

A visszalépés nyomán a címvédő és eleve favoritnak számító orosz ötös gyakorlatilag rivális nélkül maradt, mivel a tokiói egyéni olimpiai aranyérmes Linoy Ashramot is felvonultató izraeli csapat a múlt hónapban bejelentette, hogy nem utazik el Japánba. Oroszország rg-sei két éve az azeri fővárosban, Bakuban rendezett világbajnokságon a kilenc aranyból nyolcat megszereztek. Legjobbjuk, Gyina Averina sporttörténelmet írhat, ha sorozatban negyedik vb-címét is begyűjti az egyéni összetett versenyben Kitakjúsúban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!