Ritmikus gimnasztika vk - Pigniczki Fanni az első nap után a 23. helyen áll

Sport, 2021.05.07

Pigniczki Fanni a 23. helyen áll egyéni összetettben a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világkupaverseny selejtezőjének első, pénteki napját követően.

Az esemény honlapja szerint Pigniczki karikával a 28., labdával a 17. helyen végzett, és 44,750 ponttal foglalja el a 23. pozíciót.

Wiesner Hanna karikával 41., labdával 38. lett, és 39,800 ponttal a 41. helyen áll.

Szombaton a buzogány- és a szalaggyakorlatokat mutatják be a versenyzők.

Az Urbán Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula, Fekete Anita, Farkas Júlia összeállítású felnőtt együttes kéziszercsapat 34,500 pontot kapott öt labdával bemutatott gyakorlatára, így a 17-es mezőny 13. helyén áll.

Pigniczki Fanni a világkupa-sorozat szófiai állomásán 11., Taskentben pedig nyolcadik lett a selejtezőben, ezzel két verseny után az olimpiai kvalifikációs ranglista harmadik pozícióját foglalta el. A kvóta megszerzésére két esély nyílik, az egyik a vk-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A négy állomásból álló világkupában a három legjobb összetettben elért helyezés számít, a listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez kvótát.

"Ezt a sportágat hibátlan gyakorlatokra játsszák, Fanni pedig egy nagy hibával kezdett. Ez mentálisan nem tett neki jót, de előzetes jóslásokba az olimpiai kvalifikációt illetően nem bocsátkoznék, félidőben korai ezt latolgatni. Az mindenképpen elismerésre méltó, hogy a rontást követően a labdagyakorlatát remekül be tudta mutatni" - idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Deutsch-Lazsányi Erikát, az MRGSZ technikai bizottságának elnökét.

Hozzátette, a kvalifikációs rendszer miatt Pigniczkinek hétről hétre bizonyítania kell, és ez mind mentálisan, mind fizikálisan nagy erőpróba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!