Rögbi Eb - Az ötödik helyen végzett a magyar női válogatott

Sport, 2021.07.10

A magyar női rögbiválogatott az ötödik helyen végzett az olimpiai hetes szakág másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságának második, budapesti fordulójában, így a kontinensbajnokságot is az ötödik helyen zárta.

A tízcsapatos torna második napján a magyarok a pénteken elmaradt, és szombaton pótolt csoportmeccsükön 32-5-re alulmaradtak a csehekkel szemben, így az ötödik helyért játszhattak a folytatásban. Ott előbb Georgiát múlták felül 17-7-re, majd Norvégiának 17-12-es győzelemmel vágtak vissza az egy nappal korábban a csoportkörben elszenvedett 14-0-s vereségért. A magyar szövetség közösségi oldalának tájékoztatása alapján ezzel összesítésben ugyancsak az ötödik helyen végeztek.

Szombaton a férfiak is megkezdték a küzdelmeket, a magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel csoportjában az utolsó lett, így vasárnap, a torna utolsó napján a kilencedik helyért játszhat tovább. A házigazda együttes kezdésként Izraelt győzte le 26-7-re, a folytatásban viszont Belgiumtól 38-5-re, majd Lettországtól 40-12-re kapott ki.

Három héttel ezelőtt az Eb első körében az akkor nyolccsapatos női tornán a magyar együttes szintén az ötödik helyen végzett, míg a 12 gárdát felvonultató férfimezőnyben a magyarok kilencedikek lettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!