Rögbi Eb - Huszonkét válogatott Budapesten

Sport, 2021.06.30

Tizenkét férfi és tíz női csapat részvételével az olimpiai hetes szakágban a másodosztályú (Trophy) rögbi Európa-bajnokság második fordulójának ad otthont július 9. és 11. között Budapest.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Kiss Antal, a magyar szövetség (MRSZ) elnöke elmondta: a következő hetekben ez lesz Magyarország legrangosabb sporteseménye, amelyet a sportág budapesti bázisán, a Kincsem Parkan tartanak meg. Hozzátette, a belépés az érdeklődők számára mindhárom napon ingyenes.

Kiss Antal felelevenítette, hogy a kétfordulós Eb első, zágrábi állomásán másfél héttel ezelőtt a magyar női válogatott az ötödik, míg a bő keret 12 játékosát nélkülöző férfi csapat a kilencedik helyen végzett. Az elnök mindkét magyar csapatot a mezőny első felébe várja Budapesten, ahol az is eldől, hogy mely válogatottak jutnak az elitkategóriába. Kifejtette, reményeik szerint a jövőben valamelyik vagy akár mindkét magyar válogatottnak sikerül majd osztályt váltania, illetve kijutnia a 12 csapatos európai olimpiai selejtezőre.

Kiss Antal beszélt arról is, hogy a torna megrendezését kettő plusz két évre nyerte el a magyar szövetség, valamint hogy zöld Európa-bajnokságot fognak rendezni a Kincsem Parkban. Ennek megfelelően kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolóknak pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból származnak, melyeket magyar vállalkozók dolgoznak fel.

A sajtótájékoztató keretében bemutatták az Eb kabalafiguráját, a magyar betyárt, illetve a magyar válogatottakat szállító, felmatricázott autóbuszt, amelyet a Volánbusz Zrt. bocsátott a magyar szövetség részére, miután a közlekedési társaság lett az MRSZ hivatalos szállítója.

Az Eb jövő pénteken a női csoportmeccsekkel kezdődik, másnap a női helyosztók mellett már a férfi válogatott is pályára lép. A 11-i zárónapon a férfiak helyosztóival ér véget a kontinensbajnokság. A nőknél két csoport van, a magyarok mellett a csehek, a finnek, a moldovaiak és norvégok szerepelnek az A jelű ötösben. A férfiak csoportküzdelmét három négyesben bonyolítják le, a magyar nemzeti együttes a belgákkal, az izraeliekkel és a lettekkel mérkőzik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!