Roland Garros - Babos szerint különleges ez a siker

Sport, 2020.10.11

A US Openen történt kizárás miatt különleges sikernek tartja Babos Tímea, hogy játékostársával, a francia Kristina Mladenoviccsal vasárnap megvédték címüket a francia nyílt teniszbajnokság páros versenyében.

"Nagyon boldog vagyok, hogy miénk lett a trófea egy ilyen US Open után. Valamilyen szinten ez egy igazán különleges siker, igaz, mindig azt mondom az újabb diadal után, hogy különleges, de a mostani különbözik az eddigiektől" - idézte a magyar játékost a finálét követő sajtótájékoztató után a honlapja.

"Picit furcsa érzéseink vannak. Nehezen tudnám elmagyarázni, de egyfajta megkönnyebbülést érzek. Mindig őszinte vagyok: hosszú idő óta ez volt a legrosszabb teljesítményünk. Most kell majd egy kis idő, hogy felfogjuk, mi is történt velünk" - tette hozzá Babos Tímea.

Babosékat azért zárták az Egyesült Államokban, mert Mladenovic kapcsolatba került a koronavírussal megfertőződött Benoit Paire-rel.

A francia teniszező megjegyezte, hogy a New Yorkban történték miatt rendkívül nehéz volt felkészülnie a Roland Garrosra.

"Ritkán fordul elő, hogy fizikailag és mentálisan is ilyen kimerült legyek, főleg egy Grand Slam-döntőben. Ma Timi játszott döntő szerepet a győzelmünkben. Az előző mérkőzéseinken, az elmúlt két hétben mindent kiadtam magamból. Különösen akkor, amikor francia vagy, és ha annyira szeretsz a Roland Garroson játszani, mint én. Amikor olyan dolog történik veled két héttel a verseny előtt, mint velem" - mondta Mladenovic.

Hozzátette, mindent megtett annak érekében, hogy jó párostársa legyen Babosnak.

"Megérdemeltük a jó eredményt a US Openen történtek után. Ahogyan Timi is mondta, mindig különleges érzés, ha trófeát emelhetünk a magasba, viszont most le sem tudom írni, milyen megkönnyebbülést és büszkeséget jelent" - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!