Roland Garros - Fucsovics: nem lennék előrébb, ha nyafognék

Sport, 2020.10.02

Fucsovics Márton jó formában érzi magát és próbálja kizárni a külső körülményeket a francia nyílt teniszbajnokságon, ahol pénteken (ma) páros-, szombaton újabb egyéni mérkőzés vár rá.

A világranglistán 63. magyar játékos az MTI-nek úgy nyilatkozott, a második fordulóban Albert Ramos Vinolas ellen nem volt nehéz dolga megtalálnia az egyensúlyt a kezdeményező ütések és a türelmes salaktenisz között, ugyanis jó formában van.

"Úgy érzem, mentálisan és fizikálisan is jó formában érkeztem Párizsba. Komoly célokat tűztem ki magam elé, próbálok a lehető legjobb eredménnyel hazatérni. Erős vagyok, bízom magamban, a tudásomban és az elvégzett munkában" - írta a 28 éves Fucsovics.

Hozzátette, sokan panaszkodnak a körülményekre Párizsban - hideg, eső, nehéz labda -, ő azonban ezeket megpróbálja kizárni és igyekszik csak a feladatára koncentrálni.

"Minden versenyen más körülmények várnak, megszoktam már. Egyébként sem lennék előrébb, ha nyafognék. Jó magyar mondás szerint abból főzzünk, amink van" - fogalmazott Fucsovics, aki a 32 között a brazil Thiago Monteiróval találkozik, várhatóan szombaton.

"Minden jel arra mutat, hogy én vagyok a mérkőzés esélyese, azonban itt a Garroson nincsenek előre lefutott meccsek. Biztos vagyok benne, hogy kemény küzdelem vár rám, de szeretném újra győztesen elhagyni a pályát" - tekintett előre a magyar éljátékos, aki az első fordulóban a torna negyedik kiemeltjét, az orosz Danyiil Medvegyevet búcsúztatta négy játszmában.

Fucsovics pénteken (ma) 11 órától a párosversenyben szerepel: a brit Cameron Norrie partnereként a 14. helyen kiemelt Jeremy Chardy, Fabrice Martin kettős ellen lép pályára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!