Röplabda BL - A címvédő Zenit Kazany és a Civitanova jutott a férfiak döntőjébe

Sport, 2019.04.10

A férfiaknál a címvédő Zenit Kazany és a Civitanova, míg a nőknél a Conegliano és a Novara jutott a röplabda Bajnokok Ligája májusi döntőibe.

A férfiak között az olasz Civitanova múlt szerdán 3-0-ra győzött a lengyel Belchatów otthonában, és a visszavágón házigazdaként is 3-0-ra nyert. A másik ágon az előrehozott döntőnek tartott Zenit Kazany-Perugia párharcban a visszavágón házigazdaként 3-1-re bizonyult jobbnak az orosz csapat, amely így szintén kettős sikerrel jutott tovább.

Az előző négy kiírásban végső győztes Kazanynak így megmaradt az esélye, hogy sorozatban ötödször érjen fel a BL-csúcsra, viszont volt röplabdázójuknak, a 25 éves Wilfredo Leónnak ez most biztosan nem sikerül: a kubai származású ütőjátékos múlt nyáron éppen a Perugiához szerződött.

A nőknél az olasz Conegliano már kedden biztosította berlini szereplését, mivel a számára hazai első meccs után idegenben is legyőzte 3-0-ra a török Fenerbahcét.

A másik ágon a Novara egy hete nagy meglepetésre idegenben aratott 3-0-s diadalt a címvédő török Vakifbank Istanbul felett, majd a szerdai visszavágón házigazdaként ugyan 3-1-re kikapott - ezzel elveszítette idénybeli veretlenségét -, de az aranyjátszmát óriási izgalmak közepette 16-14-re megnyerte, ezzel kiharcolta a továbbjutást.

A finálékat május 18-án vívják a berlini Max-Schmeling-Halléban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!