Röplabda Eb - Bemutatták a jövő évi torna emblémáját

Sport, 2018.11.01

Ünnepélyes keretek között mutatták be csütörtökön Budapesten a 2019-es férfi és női röplabda Európa-bajnokságok emblémáját.

Az európai szövetség (CEV) kétnapos budapesti gálaeseményének részeként a Várkert Bazárban megtartott ünnepségen a CEV elnöke, a szerb Aleksandar Boricic elmondta, örül annak, hogy a magyar fővárosban mutathatják be az új logókat, az új arculatot.

"Történelmi lesz a jövő év, hiszen korábban soha nem volt egyszerre nyolc házigazdája az Európa-bajnokságoknak. Ezzel is szeretnénk megmutatni a világnak, hogy itt, Európában egy nagy röplabdás család vagyunk" - jelentette ki a sportvezető.

Az Európa-bajnokságok mellett teljes arculatváltáson esett át és új emblémát kapott az európai szövetség is. Utóbbi megalkotásáról elhangzott, a cél a modernizálás és a röplabdára jellemző tulajdonságok - gyorsaság, erő, érzelmek - megjelenítése volt, ötvözve a kontinens 56 országa zászlóinak színeivel, formáival.

A női Eb-ről vetített promóciós videóból kiderült, hogy Budapesten kívül Pozsony, Lódz és Ankara látja vendégül a kontinens legjobb röplabdásait jövőre.

A női Európa-bajnokságot augusztus 23. szeptember 8. között, míg a férfit szeptember 12. és 29. között Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik.

A kétnapos CEV-rendezvény pénteken a Bajnokok Ligája sorsolásával, valamint a szervezet évzáró gálájával folytatódik, amelyen átadják az év legjobb játékosainak járó elismeréseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!