Rövidpályás gyorskorcsolya vb - Liu Shaoang 500 méteren is döntős

Sport, 2021.03.06

Liu Shaoang az 1500 méterhez hasonlóan 500-on is döntőbe jutott szombaton a rövidpályás-gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán, míg Liu Shaolin Sándor a kisdöntőben szerepelhet.

A váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin a legrövidebb táv 2016-os világbajnokaként magabiztosan megnyerte a negyeddöntőjét. Teljesítményét lemásolta a szintén ötkarikás aranyérmes öccse, Liu Shaoang, ráadásul a két leggyorsabb időt érték el, így az elődöntőben már a legkedvezőbb, egyes pozícióból rajtolhattak.

A 25 éves Liu Shaolin azonban ezt nem tudta kihasználni, mert másfél körrel a vége előtt kicsúszott. Ennek ellenére a kisdöntőben szerepelhet majd, mert előtte már összeakadt a holland Sjinkie Knegt és az 1500 méteren aranyérmes kanadai Charles Hamelin is, így a magyar klasszis harmadik lett a futamban.

A 22 esztendős Liu Shaoang viszont nem hibázott. Bár az orosz Konsztantyin Ivlijev jobban kapta el a rajtot, de a Ferencváros gyorskorcsolyázója vissza tudta előzni, így újabb futamgyőzelemmel jutott az éremcsatába, ahol ismét a legkedvezőbb, egyes pozícióból rajtolhat majd.

A nőknél Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is a negyeddöntőben búcsúzott. Előbbi az olimpiai, világ- és Európa-bajnok holland Suzanne Schultinggal, valamint az orosz Szofija Proszvirnovával szerepelt azonos futamban, így alapból nehéz dolga volt, ráadásul elrontotta a rajtot, ezért csak negyedik lett az ötösében. A vb-ken egyéniben először szereplő Kónya végig a negyedik pozícióban korcsolyázott, de szabálytalanság miatt kizárták a szám 2019-es Európa-bajnokát, a lengyel Natalia Maliszewskát, így harmadik helyen végzett, azonban időeredménye kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Szombaton az 500 méter után még a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter, a 3000 méteres szuperdöntő és a staféták fináléi szerepelnek a programban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!