Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liuék a negyeddöntőben 1000 méteren

Sport, 2021.11.19

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang futamgyőztesként jutott tovább a selejtezőből a vasárnapi negyeddöntőbe 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán. Krueger John-Henry kiesett.

A futamok első és második helyezettje, valamint maximum négy harmadik helyezett lépett tovább.

Az amerikai színekben ebben a számban olimpiai ezüstérmes Krueger harmadikként kapta el a rajtot, majd amikor előzni próbált, ritmust vesztett, így visszaesett az utolsó, ötödik pozícióba, utána pedig már nem erőltette magát. A zsűri videózott, de nem látott szabálytalanságot Kruegerrel szemben, aki így kiesett.

Krueger a távon a vk-rangsor tizedik helyén állt Debrecen előtt, és ebben a számban a 32 legjobb szerez olimpiai kvótát.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang nem bízott semmit a véletlenre, a negyedik helyről egy kör alatt az élre állt, és futamgyőztes lett. A fiatalabbik Liu a 22. helyen áll a vk-rangsorban 1000 méteren.

A szintén minden fontos címet begyűjtött testvére, a szombaton 26 éves Liu Shaolin Sándor ugyanezt a forgatókönyvet követte, negyedik helyről lett első és futamgyőztes.

"Futamról futamra jobban érzem magam minden távon. Most nem adtam ki magamból mindent, tartalékoltam picit a hétvégére" - mondta Liu Shaolin, aki hatodik a táv vk-listáján.

Csütörtökön mindhárman sikerrel vették az 500 és az 1500 méter selejtezőjét, így előbbiben negyed-, utóbbiban elődöntősök.

Pénteken még a váltók negyeddöntőit rendezik 14.55-től.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!