Rövidpályás úszó-vb - Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen

Sport, 2018.12.15

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján.

A háromszoros olimpiai bajnok több mint egy másodperccel jobb idővel került a fináléba, mint a második kínai Je Si-ven, akitől pályafutása során legutóbb kikapott ebben a számban, még 2012-ben az isztambuli rövidpályás vb-n, ahol riválisa londoni olimpiai bajnokként indult.

A fináléban a pillangót követően hét tizedes előnnyel fordult Hosszú, háton ebből egy keveset elveszített. Mellen csak az amerikai Kathleen Baker tartotta vele a lépést, de a gyorsra fordulva eldőlt a csata, Hosszú összességében magabiztosan nyert. A 29 éves magyar úszó 2:03.25 perccel diadalmaskodott, második az amerikai Melanie Margalis (2:04.62), harmadik pedig Baker (2:05.54) lett.

A futam után Hosszú azt mondta, különösképpen az időnek örül, ugyanis nagyon szeretett volna 2:04 perc alá bekerülni. Hozzátette, ez egy jó lezárása volt a 2018-as, számára kifejezetten bonyolult esztendőnek, s megtette az első lépést a tokiói olimpia felé vezető úton.

Hosszú Katinka ezzel befejezte szereplését a kínai viadalon: nyolc számban nevezett, végül hatban indult el, szombati sikerét megelőzően a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken pedig 100 méter vegyesen nyert. Pályafutása során 17 rövidpályás vb-aranynál tart.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!