Rövidpályás úszó-vb - Hosszú: saját magamat is megleptem

Sport, 2018.12.11

Hosszú Katinka a Hangcsouban zajló rövidpályás világbajnokság nyitónapján 400 méter vegyesen nyert aranyérme után azt mondta, nem számított rá, hogy az idei hosszabb kihagyást követően ilyen gyorsan újra formába tudja hozni magát.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó kedden óriási fölénnyel győzött (4:21.40), és élete legjobbjától (4:19.46)alig két másodperccel maradt el.

"Nyáron Glasgow-ban nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan sikerül visszahozni a formám, de nagyon jól érzem magam a vízben. Mondhatnánk, hogy az érzés nem számít, de nagyon is, hiszen tudom, van még bennem. Saját magamat is megleptem ezzel" - nyilatkozta az MTI-nek a 29 éves Hosszú, hozzátéve, hogy "kicsit biztonsági úszással" vágott neki a finálénak.

A rövidpályán 14-szeres vb-győztes úszó kiemelte, még többet kell edzenie ahhoz, hogy tovább javuljon, ugyanakkor a sok negatívumtól eltekintve jót tett a szervezetének az idei pihenő.

"Ezt nem nagyon ismertem be eddig. Viszont most egyáltalán nincsenek fizikai fájdalmaim, ami kicsit furcsa, hiszen korábban sokat fájt a vállam, de erről direkt nem is akartam beszélni" - tette hozzá.

Hosszú Katinka szerdán a 100 hát döntőjében biztosan ott lesz - a délelőtti programban 200 méter pillangón kerülhet a fináléba -, és mint mondta, óriási "lutri lesz az a futam."

Hosszú a harmadik idővel jutott a 100 méter hát döntőjébe, ebben a számban is címvédőként, valamint világcsúcstartóként érdekelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!