Rövidpályás úszó-vb - Tizenhárom fős magyar csapat utazik

Sport, 2018.11.14

A Magyar Úszó Szövetség elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány előterjesztését, így tizenhárom versenyző alkotja a rövidpályás világbajnokságra Kínába utazó magyar válogatottat.

A MÚSZ szerdai közleménye szerint a december 11. és 16. között Hangcsou városában megrendezendő vb-n tíz férfi és három női versenyző vesz majd rész. Ott lesz Hosszú Katinka is, aki két éve Windsorban hét aranyérmet szerzett. Ha ezt a teljesítményét ezúttal akár csak megközelíti, könnyen elnyerheti az Év úszója címet is, melyet a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA pontszámítása alapján ítélnek oda.

Rajta kívül még Kapás Boglárka tűnik komolyabb éremesélyesnek, továbbá a férfiaknál a 2014-ben 400 gyorson világbajnok Bernek Péter, illetve az elmúlt időszakban Nizzában készülő és kiváló időket szállító Gyurta Gergely.

A világbajnokságot vélhetően kihagyja Hosszú legfőbb riválisa, a svéd Sarah Sjöström, de mellette több európai sztár sem utazik a Távol-Keletre, így a britek olimpiai bajnok mellúszója, Adam Peaty sem áll rajtkőre Kínában.

Magyar részről is lesznek hiányzók, több klasszis ezúttal itthon marad. Nem indul a rendkívül kemény szezonját követően az októberi ifjúsági olimpián egyformán háromszoros győztes Késely Ajna és Milák Kristóf, mint ahogyan Cseh László, Verrasztó Dávid és Kozma Dominik sem utazik.

A csapat november 30-án kel útra, és a vb helyszínéhez közeli Sanghajban lesz az akklimatizációs edzőtábor. A válogatott innen utazik át helyszínre két nappal a december 11-i vb-rajt előtt.


A magyar csapat

nők:
Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Sztankovics Anna

férfiak:
Bernek Péter, Biczó Bence, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Gyurta Gergely, Horváth Dávid, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám.

Tartalék: Tekauer Márk (amennyiben Kenderesi Tamás kisebb vállsérülése miatt nem vállalja)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!