Rugalmas költségvetés a Győri Audi ETO KC-nél

Sport, 2020.04.29

A Győri Audi ETO KC rugalmas költségvetéssel igyekszik kezelni a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetet.

A Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapat honlapján megjelent közlemény szerint a lezárt versenysorozatok és az elmaradt mérkőzések miatt jelentős a bevételkiesés, ezért a klub a hosszú távú stabilitás megőrzése érdekében tárgyalásokat kezdeményezett a játékosokkal, valamint a szakmai stáb és az adminisztráció tagjaival első körben az április, május és június hónapra vonatkozó bérek 25 százalékának a zárolásáról.

A tájékoztatás szerint - a jelen helyzet komolyságára tekintettel - minden alkalmazott hozzájárult ehhez. A klub jelezte, hogy az elnökség a három hónapos időszak leteltével, július elején dönt arról, hogy lehetőség van-e a zárolt összegek egészének vagy egy részének kifizetésére.

A közlemény kitér arra is, hogy a harmadik, illetve a negyedik negyedévére vonatkozóan a klub a gazdasági helyzetétől teszi függővé az esetleges további zárolásokról szóló tárgyalásokat.

A magyar szövetség április 9-én befejezetté nyilvánította a magyar sorozatokat, s nem hirdetett győztest. A győriek a Bajnokok Ligájában negyeddöntősek, a budapesti négyes döntő céldátuma szeptember 5-6-a. Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!