Ruiz a nehézsúlyú világbajnok, Joshua elveszítette négy címét

Sport, 2019.06.02

    New York, 2019. június 2., vasárnap (MTI/AP) - A kihívó amerikai Andy Ruiz Jr. óriási meglepetésre legyőzte az esélyesebb brit Anthony Joshuát New Yorkban, így utóbbi elveszítette veretlenségét, valamint négy profi ökölvívó világszervezet világbajnoki címét.

A Madison Square Gardenben nagy érdeklődéssel várt összecsapás nem az előzetes várakozás szerint alakult: bár először Ruiz került a padlóra, azt követően négyszer a vb-címvédőre számolt a bíró, aki a hetedik menetben technikai K.O.-val vetett véget a küzdelemnek.

Az ellenfelénél tíz kilóval nehezebb, de hozzá hasonlóan szintén 29 éves Ruiz tehát joggal bízott a mérkőzés előtt túlsúlyában, s az ezzel párosuló nagyobb ütőerőben a nála jóval magasabb és hosszabb karú riválisával szemben.

Ruiz beugrónak számított, mivel Joshua eredendően Jarrell Millerrel csapott volna össze a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) öveiért, ám az amerikai ökölvívó március közepén fennakadt a doppingellenőrzésen. Az amerikai születésű, mexikói származású ökölvívónak mindössze hat hét állt rendelkezésére, hogy felkészüljön a Joshua elleni mérkőzésre.

Ruiz 34 összecsapást követően 33 győzelemmel áll, amelyből 22-t kiütéssel vagy technikai kiütéssel ért el. Egyetlen vereségét 2016 decemberében az új-zélandi Joseph Parker elleni WBO-címmeccsen szenvedte el.

Joshua - aki először lépett szorítóba az Egyesült Államokban - eddig a találkozóig veretlen volt a profik között, a brit mérlege 23 mérkőzésből 22 győzelemre (21 K.O/T.K.O.) és egy vereségre módosult.

Ruiz a nehézsúlyú profik között az amerikai és Puerto Ricó-i John Ruiz után a második latin-amerikai, de az első mexikói származású világbajnok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!