Somfai Péter még nem tudja, mit eredményez számára az olimpia halasztása

Sport, 2020.04.02

A 40. születésnapját csütörtökön (ma) ünneplő Somfai Péter Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó ott akart lenni az idei tokiói olimpián, és még nem látja tisztán, hogy számára mit jelent pontosan a játékok egyéves halasztása.

Az olimpiai bronzérmes sportoló az M1 aktuális csatornának azt mondta, még nem sikerült saját magával tisztáznia, mennyiben befolyásolja a terveit az, hogy a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották az ötkarikás eseményt.

"Jó fizikai és mentális állapotban érzem magam, ahogyan az országos bajnokság is bebizonyította, meg tudom szorongatni a fiatalokat, nem tudnak még olyan könnyedén legyőzni" - mondta Somfai, aki a decemberi ob-n a friss vb-győztes, nála 17 évvel fiatalabb Siklósi Gergelyt verte meg a férfi párbajtőrözők fináléjában.

"Presztízskérdés volt számomra, hogy az ob-n sikerüljön még egyszer felállni a dobogó tetejére, és azzal terveztem, hogy ezután ott leszek Tokióban, illetve, ha a csapat megszerzi az indulási jogot, akkor szerettem volna a tagja lenni az utazó együttesnek" - nyilatkozta Somfai.

A magyar férfi párbajtőr-válogatottnak még van esélye kijutni a 2021-re halasztott olimpiára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!