Sport és játék, játék és sport. Mindenképpen hasznos és jó elfoglaltság.

Sport, 2019.05.28

A sport komoly dolog. Vannak, akik a sportolásból élnek, kimagasló eredményeket érnek el, nemzetük büszkeségei. Valahol ők is elkezdték, játékos formában.

Futóbicikli
Nem lehet elég korán kezdeni

Talán a legkorábban elkezdhető sportolási lehetőség, persze nem feltétlen a szó szoros értelmében a baba úszás. Ennek ellenére olyan igény és a víz szeretete alakulhat ki már akár néhány hetes korban, ami aztán egész életében hatással lehet egy kisgyerekre. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, nekünk, szülőknek kell lépni, és megmutatni gyermekünknek, hogy a sportolás hasznos, vidám, élményekben, de feladatokban is bővelkedő “játék”.

Ehhez támogatást adnak a sport játékok

A lehetőségek száma végtelen. Labdás, ütős, és számos más sport eszköz, illetve játék várja a gyerekeket és szüleiket a Szoti játékbolt, ajándék áruház polcain akár online, akár személyesen szeretne vásárolni.

Vigyük a gyerekeket a szabadba

Az is előfordul, hogy csemeténk nem kimondottan érdeklődik a versenysport iránt, mégis szívesen mozog szabadon, edzői korlátok nélkül. Ha így van, akkor nekünk ezt kell támogatni, és erősíteni a mozgás szeretetét. Menjünk együtt, játsszunk együtt. Míg az egészen kicsikkel nagyon jól el lehet labdázni, a nagyobbakkal már tollaslabdázhatunk, kosárlabdázhatunk, pingpongozhatunk. Az sem feltétlen szükséges, hogy a hagyományos sportok egyikét válasszuk, hiszen a játék most a lényeg mozgással egybekötve. Egy jó kis biciklitúra, vagy egy parkban sétálós rollerezős délután vidám és egészséges mozgást biztosító tevékenység, játék az egész családnak. Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy a felnőtteknek is hasznukra lesz.

Próbáljunk ki új dolgokat!

Rengeteg mozgáshoz kapcsolódó játékos sporteszköz kapható, nem baj az, ha van belőlük bőven. Így lehet váltogatni, hogy a család mit visz magával egy-egy kirándulás vagy játszóterezés alkalmával.

Menjük együtt, hiszen több gyerek nagyobb kaland

Beszéljük meg, és menjünk együtt baráti társasággal. A szülőknek is kikapcsolódás, lehetőség van elbeszélgetni, tapasztalatokat cserélni, és együtt mozogni, sportolni, játszani
a gyerkőcökkel. Rendezzünk mini versenyeket, akár csak egy 2 perces célba futás a fáig címszóval. Családi verseny például pingpongban a szülőkkel párosban és egyéniben, célbadobás a nagyival a nagypapa ellen vagy fordítva.

Lényeg a mozgás, a szabályok megtanulása, a sportfegyelem, illetve a biztonsági szabályok betartásának megismerése, megtanulása. A sport egészséges, fegyelemre tanít. Az egyik leghasznosabb játék a világon. Soha nincs elég korán vagy későn elkezdeni.

Válasszon sport játékokat a cég kínálatából, kérdés esetén pedig keresse az áruházat elérhetőségeik egyikén.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!