Sportlövő vk - Mészáros Eszter aranyérmes Jakartában

Sport, 2023.01.28

Mészáros Eszter aranyérmet nyert légpuskában a jakartai sportlövő világkupaversenyen.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint két magyar a férfiaknál is az élmezőnyben zárt, ugyanis Péni István az ötödik, Pekler Zalán a hetedik helyen végzett a 10 méteres számban.

Mészáros az év első vk-viadalán az alapversenyt 632 körös teljesítménnyel megnyerte, a nyolcas döntőben aztán 260,8 körrel a lengyel Aneta Stankiewicz-csel holtversenyben zárt az élen. Ők ketten 16 pontig tartó aranymérkőzésen döntötték el az első helyet: a szenzációsan versenyző Mészáros 16-10-re bizonyult jobbnak.

"Az alapversenynek nagyon örültem, úgy érzem, elég jól megdolgoztam az eredményért, és ezek után nagy reményekkel indultam a döntőben" - idézte a szövetség közleménye Mészárost, aki elárulta, hogy a finálé eleje kissé "döcögősen ment" neki, de úgy érezte, hogy "benne van a jó eredmény". "Amikor rosszul kezdek egy döntőt, sokszor könnyebb feljönni, mert úgy érzem, nincs más irány, csak előre, és ez most is így történt. Nagyon örülök, hogy jól indítottam ezt az évet, és hogy megszereztem a második egyéni világkupa-aranyamat."

A férfiaknál az alapversenyből Péni István a negyedik (628,3 kör), Pekler Zalán (627,9) az ötödik helyen jutott a döntőbe, végül Péni 207,6 körrel ötödik, Pekler 155-tel hetedik lett. Győzött a japán Naoja Okada, aki az aranycsatában 16-14-re bizonyult jobbnak a kazah Konsztantyin Malinovszkijnál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!