Sportlövő-vk, München - Pekler három, Sidi hat tizedre volt a légpuska döntőjétől

Sport, 2019.05.28

Mindhárom magyar jól lőtt, ám egyikük sem jutott be a férfi légpuska döntőjébe a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-viadalon.

A keddi versenynapon 144 puskás lépett lőállásba a 10 méteres számban, köztük a már tokiói kvótás Péni István, illetve a világ- és Európa-bajnok Sidi Péter, valamint a Pénihez hasonlóan ifjúsági olimpiai bajnok Pekler Zalán.

A bajor fővárosban hagyományosan nagyon erős eredménnyel lehet csak a nyolcas döntőbe jutni, s nem volt ez másként ezúttal sem. Az utolsó, nyolcadik helyen döntőbe jutó - későbbi győztes - cseh Filip Nepejchal 629,5 kört ért el, egy hajszállal megelőzve a magyarokat, akik közül - a viadal honlapja szerint - Pekler mindössze három tizeddel maradt el tőle, s lett tizedik, míg Sidi hat tizeddel ért el kevesebbet (628,9 kör), amivel a 12. pozícióban zárt. Péni István 628,2 körrel a 22. helyet szerezte meg.

A puskások és pisztolyosok idei harmadik vk-versenyén szerdán a női légpisztolyt, a női kisöbű sportpuska 3x40 lövéses számot, illetve a férfi gyorstüzelő pisztoly második napját rendezik meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!