SportTech Startup Program indul innovatív vállalkozások támogatására

Sport, 2021.04.28

A Startup Campus innovációs központ és inkubátor a partnereivel együtt elindítja a SportTech Startup Programot, amellyel a magyar sporttechnológiai cégek utánpótlásában, illetve a sporttal és sportegészségüggyel kapcsolatos innovatív ötletek piaci elterjesztésében kívánnak szerepet vállalni.

Kovács Zsolt, az inkubációs programokat 2016 óta szervező Startup Campus ügyvezető igazgatója a szerdai online sajtótájékoztatón elmondta hogy a sporthoz és a sportegészségügyhöz kapcsolódó technológiai újítások az elmúlt években önálló iparágat hoztak létre, amelyben tőkebefektetők, startupok, sportolók, egyesületek és egyetemek is aktívan részt vesznek.

"Az ebben az iparágban működő magyar innovációkat szeretnénk ezzel a korai fázisú befektetői programmal támogatni. Célunk, hogy versenyképes, tőkeerős cégek jöjjenek létre, amelyek később a tavaly elindított SportTech Hungary Exportfejlesztési Programon keresztül sikeresen tudnak a globális piaca is kilépni" - fogalmazott az ügyvezető igazgató, aki hozzátette, hogy a programhoz mentorként többek között olyan elismert sport- és üzletembereket sikerült megnyerniük, mint a gyorsaságimotoros világbajnok Talmácsi Gábor, Lóránt András, Hanga Ádám kosárlabdázó menedzsere, Borsányi Gábor, a Teqball ügyvezető-alapítója, vagy Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságírói Szövetség alelnöke.

A három pillérre támaszkodó programban az MFB csoporthoz tartozó Hiventures finanszírozó partnerként vesz részt, amelynek segítségével akár 20 millió forintos kezdőtőkét is tudnak kínálni a résztvevőknek.

"A startup iparág arra irányul, hogy hagyományos szektorokat pezsdítsen fel, bizonyos technológiák, innovációk ötvözésével és ezekkel valami újat hozzon létre, akár egy üzleti modell, egy termék vagy egy szolgáltatás területén" - magyarázta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

Amint elárulta, már eddig is 27 olyan startup vállalkozásnak nyújtottak finanszírozást összesen 2,3 milliárd forint értékben, amelyek kapcsolódnak az a sport iparághoz.

"Célunk egy meglévő tudáshalmaz keretbe rendezése, hogy ne csak finanszírozást tudjunk nyújtani, hanem mentorálisi lehetőséget, szakmai tanácsadást és minden olyan egyéb támogatást is, amelyek a sikeres megvalósításhoz elengedhetetlen szükségesek" - jelentette ki Katona Bence.

A sajtótájékoztató végén Kovács Zsolt bejelentette, hogy a SportTech Startup Programra május 23-án éjfélig olyan legalább kétfős, hazai vagy határon túli magyar csapatok jelentkezését várják, akik egy innovatív és skálázható startupötlettel rendelkeznek például a teljesítménynövelés, a sportegészségügy, és a sporteszköz-technológia területén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!