Sterbik Árpádot a kapuban már valószínűleg nem láthatják a szurkolók

Sport, 2020.04.07

Még ha folytatják is a szezont, a kapuban már valószínűleg nem láthatják a szurkolók Sterbik Árpádot, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának világklasszisát.

A 40 éves zentai születésű hálóőr - aki már korábban bejelentette, hogy az idény végén befejezi játékospályafutását - erről a Kossuth Rádiónak beszélt, valamint felelevenítette pályafutása legszebb pillanatait, első helyen mindjárt azt, amikor 2001-ben Veszprémbe szerződött. Rögtön első évében közel került nagy álmához, a Bajnokok Ligája-győzelemhez, a Magdeburggal szemben azonban alulmaradt a gárda - idézte fel.

Három évet töltött Veszprémben, majd a Ciudad Realhoz igazolt.

"Ott gyakorlatilag egy világválogatottat raktak össze, és nagyobb esélyt láttam elérni a célomat, mint a veszprémi kerettel, ezért léptem tovább" - mondta Sterbik, aki 2012-ig játszott a spanyol fővárosban, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben is felért a csúcsra az együttessel, ráadásul 2005-ben a világ legjobb játékosának választották.

Mindeközben a spanyol válogatottban is játszott, világ- és Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

Ezt követően a másik spanyol sztárcsapatban, a Barcelonában szerepelt, két évvel később pedig a macedón Vardar Szkopje játékosa lett. Utóbbival is megnyerte a Bajnokok Ligáját, a 2017-es kölni négyes döntőnek pedig a legértékesebb játékosa lett.

Sterbik Árpád 2018-ban igazolt újra a Veszprémhez, az elmúlt idényben a magyar csapattal is közel került a BL-trófeához, de a négyes döntőben ő és Nagy László is megsérült, az együttes pedig kikapott a fináléban.

"Tavaly nagyon megértünk a BL-sikerre, de nem sikerült. Ez a járvány pedig most egy kicsit keresztbetett az utolsó szezonomnak" - mondta a kiváló kapus, aki a jövőben várhatóan kapusedzőként dolgozik majd a klubnál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!