TV műsor

Strand világjátékok - Bronzérmes a magyar aquatlonos vegyesváltó

Sport, 2019.10.15

Bronzérmet nyert kedden a Dévay Márk, Kropkó Márta aquatlonos vegyesváltó a dohai strand világjátékokon.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a 16 csapatos mezőnyben a spanyolok szerezték meg az aranyérmet, másodikként pedig az azeri együttes ért célba. A versenyen a váltók minden tagjának 1,25 kilométer futást, 500 méter úszást, majd újabb 1,25 kilométer futást kellett teljesíteni. A magyar küldöttségnek ez a második érme Dohában, hétfőn Dévay ezüstérmes lett a férfiak versenyében.

Strand világjátékokat most rendeznek először, mégpedig a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) az égisze alatt. Az elképzelés 2015-ben vetődött fel azzal a céllal, hogy szép tengerparti helyszínekre vigyenek akciódús strand- és vízisportokat.

Dohában 97 ország több mint 1230 sportolója méri össze erejét, és 14 szakágban 350 érem talál gazdára. Olyan sportágak - zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai - szerepelnek a programban, mint a 3x3 kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, sportmászás vagy a gördeszka.

A magyar színeket öt sportágban - nyíltvízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban - 32 sportoló képviseli.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!