Súlyemelő ob: Nagy 16., Gyurkovics 13. elsőségére készül - ELŐZETES

Sport, 2020.11.20

A hét végén a tatai edzőtáborban tíz-tíz súlycsoportban csaknem száz versenyző részvételével rendezik meg a súlyemelők országos bajnokságát.

A Vállalkozók SE és a sportági szövetség (MSSZ) közös szervezésében eredendően Ászár lett volna a házigazda, ám biztonsági okokból, a koronavírus-járvány veszélyeire tekintettel utóbb Tatára tették át a színhelyt, ahol nem lehetnek nézők.

"Szigorúan zártkörű esemény az idei ob-nk, csak a benevezett versenyzők és edzőik tartózkodhatnak a helyszínen, ők is csak a versenyprogram időpontjaihoz igazodva mozoghatnak. Az edzőtáborba eleve csak maszkban lehet belépni, s a védőeszköz használata végig kötelező, azt a súlyemelők is csak versenyük ideje alatt vehetik le" - adott helyzetképet a pandémiás időszakban zajló bajnokságról Dobos Imre, az MSSZ elnöke.

Az ob-ra csaknem százan neveztek, mindkét nemnél a teljes hazai élvonal rajthoz áll. Így indul a megszakítás nélkül 16. magyar bajnoki címének megszerzésére törekvő szegedi ólomsúlyú, Nagy Péter, továbbá a 109 kilogrammosok mezőnyében érintett korábbi szövetségi kapitány, a negyven felett is aktív Gyurkovics Ferenc, aki 13-adszor lehet országos bajnok.

A legjobb felnőttek mellett a honi utánpótlás legreményteljesebb - és 15. életévüket már betöltött - képviselői is próbára teszik felkészültségüket.

A kétnapos ob-n mind a nőknél, mind a férfiaknál 10 súlycsoportban hirdetnek bajnokot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!