Szabó Tünde: 2026-ig szóló támogatásban részesül a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.

Sport, 2021.07.19

A kiemelt vidéki sportegyesületek támogatásának részeként 2026-ig évente 300 millió forinthoz jut hozzá a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára sajtótájékoztatón a nyírségi megyeszékhelyen hétfőn.

Szabó Tünde elmondta, a kormánynak az elmúlt napokban hozott döntése révén tervszerűen és kiszámíthatóan lehet támogatni a budapesti mellett a vidéki sportegyesületeket, a kisebb-nagyobb sportbázisokat. Utalt arra, a már meglévő és épülő vidéki sportlétesítményeknek is köszönhetően a vidéki sportolók "hozzák" a legnagyobb részét az országos eredményeknek.

Lehet arra alapozni, hogy akár Nyíregyházáról is elindul a legnagyobb sporteredményért egy sportoló, emellett ezek a vidéki bázisok minden ott élő gyereknek lehetőséget adnak a sportolásra és a mozgásra - fogalmazott.

Az államtitkár szavai szerint a főként utánpótlásneveléssel foglalkozó Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. a legmagasabb támogatást kapta meg a kormánytól, 2021-től 2026-ig évente 300 millió forint érkezik a nyírségi megyeszékhely sportegyesületéhez. A jövő évi juttatás már be van tervezve, a támogatás felhasználását ellenőrzik - tette hozzá.

A pénzt például bérek rendezésére, adminisztrációs költségekre, versenyeztetésre, versenyek rendezésére, sportlétesítmények bérleti díjának kifizetésére, eszközbeszerzésre- és fejlesztésre fordíthatja a sportegyesület.

Szabó Tünde rámutatott arra, hogy a pandémia alatt nagy szükség van a sportra, ebben a nehéz helyzetben ezt az ágazatot is segítenie kell a kabinetnek.

A támogatás mértéke jól mutatja, hogy Nyíregyházán eddig kiváló munkát végeztek, a következő időszak pedig bázist tud adni az utánpótlásnevelésnek minden szakosztály számára - hangsúlyozta a Fidesz térségi országgyűlési képviselői tisztségét is betöltő államtitkár.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere a tájékoztatón arról beszélt, hogy a városban 2011 óta töretlenek a sportfejlesztések, kondiparkok épültek, átadták az új uszodát és jégpályát, felújították a sportcsarnokot, rövidesen átadják az új atlétikai centrumot és elkezdődött a stadion és a teniszcentrum fejlesztése is.

A sportcentrum 2018-ban kapott először kiemelt sporttámogatást, most pedig hat évre előre lehet tervezni - tette hozzá a városvezető.

Hatalmas garanciát kaptunk a következő hat évre, ami egyben hatalmas felelősség. Van elég motiváció ahhoz, hogy éljünk ezzel és bizonyítjuk, rászolgáltunk erre a támogatásra - mondta Kőhalmi Richárd ügyvezető.

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. nyolc szakosztályában csaknem ezer igazolt sportolót tartanak nyilván, kilencven százalékuk valamelyik utánpótlás korosztályban sportol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!