Szabó Tünde: egyedülálló a siófoki kézilabda akadémia

Sport, 2019.05.23

Egyedülállónak nevezte a Siófoki Kézilabda Club (SKC) akadémiáját az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára csütörtökön, a Balaton parti egyesületnél tett látogatásán.

Szabó Tünde megismerkedett a klub létesítményeivel, majd gratulált az SKC NB I-es női csapat magyar tagjainak és Fodor János klubelnöknek az EHF-kupa elhódításához.

Az államtitkár hangsúlyozta, az SKC-nél végzett munka azért is példaértékű, mert alkalmas szakemberek foglalkoznak a sportolókkal, és nagy szükség van arra, hogy "megadjuk a fiataloknak a lehetőséget a sportolásra".

Az EHF-kupa megszerzése azt jelenti, hogy a napi munka meghozta gyümölcsét, de nincs megállás, várjuk a nagyobb sikereket, amihez a kormány minden támogatást meg fog adni - tette hozzá.

Az MTI-nek elmondta: Siófokon minden szakmai háttér rendelkezésre áll a fiataloknak és az élsportolóknak ahhoz, hogy a világ legjobbjai legyenek. A régiónak és egész Magyarországnak nagy lehetőség az, hogy van egy ilyen, európai szintű kézilabdaközpont a városban.

Mint mondta, jól hasznosultak azok a támogatások, amelyek a kormánytól érkeztek.

"Jó látni, hogy az élsport mellett ott vannak az utánpótlás korú versenyzők. Az SKC-nek huszonkét csapata van, ami óriási szám, minden egyes korosztállyal foglalkoznak a szakemberek, ez fogja adni a jövő eredményességét" - hangsúlyozta.

Fodor János megjegyezte: az SKC tizedik NB I-es évében Magyarország ötödik EHF-kupa győzelmét aratta.

A siófoki klub 2013-tól munkacsarnokot, kollégiumot, szivacskézilabda-csarnokot, kültéri futópályát épített, majd 2018 márciusban adták át az 1,9 milliárd forintos kormánytámogatással épült, 1500 nézőt befodadó Kiss Szilárd sportcsarnokot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!