Szatmárnémeti központtal Erdélyben folytatódik a magyar tereprali ob a hétvégén

Sport, 2021.06.03

Pénteken és szombaton Erdélyben folytatódik a nyílt magyar tereprali bajnokság, a szatmárnémeti központtal sorra kerülő verseny pedig a szakág történetének első közös magyar-román viadala lesz.

A Baja Satu Mare elnevezésű futam sajtószolgálatának közleménye szerint öt ország versenyzői adták le nevezésüket az eseményre, amelynek versenytávja csaknem 300 kilométer, és 42 magyar induló vesz részt rajta.

A versenyzőkre hat gyorsasági szakasz vár, pénteken kétszer 25 kilométert, szombaton pedig négyszer 60 kilométert kell megtenniük.

"Páratlan szépségű helyszínen, de rendkívül nehéz pályákon kell bizonyítaniuk, és a jelen állás szerint nagy örömünkre a szurkolók is jelen lehetnek a gyorsasági szakaszokon kiépített nézői pontokon" - idézte a közlemény Csató Attilát, a viadal magyar szervezőjét, aki hozzátette, a világjárvány miatt elrendelt előírásoknak teljes mértékben eleget tesznek az eseményen.

"A verseny központjában is lesz bőven látnivaló, mert a mezőnynek Szatmárnémetin belül is meg kell tennie egy megközelítőleg három kilométeres kört, ami ugyan az értékelésbe nem számít bele, de kötelező teljesíteni" - mondta a navigátorként többszörös magyar bajnok szervező.

A Baja Satu Marén összetett győztest is hirdetnek, de külön értékelik a magyar és a román indulókat saját nemzeti bajnokságuk szempontjából.

A nyílt magyar tereprali bajnokság szezonnyitó futamán diadalmaskodó cseh Miroslav Zapletal ezúttal nem áll rajthoz, mert Kazahsztánban versenyez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!