Székely Norbert: hasznos túrán vagyunk túl

Sport, 2022.05.21

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint hasznos túrán van túl a magyar női kosárlabda-válogatott, amely a héten három felkészülési mérkőzést vívott Portugáliában.

A nemzeti csapat múlt hétfőn, Székesfehérváron kezdte meg háromhetes összetartását, amelynek közepén egy portugáliai túra is helyet kapott. A Lisszabontól 80 kilométerre fekvő Rio Maiorban szerdán a magyarok 74-70-re kikaptak, másnap 69-63-as győzelemmel visszavágtak, majd pénteken 73-63-ra nyertek.

"Hasznos túrán vagyunk túl, sok információt kaptunk a csapatról" - nyilatkozta az MTI-nek a szakvezető. "A legfontosabb, hogy mindig tudtunk alkalmazkodni az új helyzetekhez, többek között arra is jól reagáltunk, hogy több napos késéssel érkeztek meg a csomagjaink. A portugálok nagyon keményen, időnként durván védekeztek, de ezt is tudtuk kezelni."

A kapitány úgy vélekedett, hogy együttese - ahogy az eredmények is mutatják - meccsről meccsre fejlődött.

"Az utolsó mérkőzéssel voltam a legelégedettebb, azon már egész jól működött a csapat" - tette hozzá.

A válogatott novemberben, Romániában vívja a következő tétmeccsét, amikor folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A magyarok két forduló után ötvenszázalékos mérleggel a C csoport második helyén állnak a veretlen spanyolok mögött, illetve Románia és Izland előtt.

A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re a tíz győztes mellett a négy legjobb csoportmásodik jut majd ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!