Székesfehérvár-Veszprém-rali - Östberg nyerte a murvás futamot

Sport, 2022.07.24

A Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd kettős nyerte a vasárnap befejeződött Székesfehérvár-Veszprém-ralit, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik, egyben egyetlen murvás viadalát.

A kétnapos, tíz gyorsasági szakaszból álló versenyen valójában nem Östbergék voltak a leggyorsabbak, a Citroen C3 WRC világbajnoki kategóriájú versenyautóval indult Bútor Róbert, Tagai Róbert duó ugyanis utolérhetetlen volt, az ő eredményük azonban nem számít bele az értékelésbe.

A Citroen Rally Team Hungary norvég pilótája az idén negyedszer bizonyult a legjobbnak magyar bajnoki futamon, csak a Dunakanyar-ralin nem diadalmaskodott, azon ugyanis nem állt rajthoz.

Östbergék mögött a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével versenyző Vincze Ferenc, Németh Gergely páros végzett másodikként úgy, hogy a szombati első napon defekt, valamint műszaki hiba hátráltatta. A 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze az első négy gyorsasági után csak nyolcadik volt, a második napon viszont nagyszerű felzárkózást mutatott be, így végül két és fél percnyi hátránnyal ugyan, de befutott másodiknak.

A dobogó alsó fokára a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt kettős állhatott fel, ők végig nagyjából kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, Vinczééktől alig több mint hat másodperccel lemaradva szerezték meg a harmadik helyet.

Akár a győzelemre is esélyes lehetett volna a Turán Frigyes, Farnadi Ágnes duó, nekik azonban az első napon komoly műszaki hibájuk adódott, emiatt akkor kiálltak a versenyből. A Shell Helix Ultra csapatának párosa ugyanakkor a szervízben elvégzett munkát követően versenyen kívül ugyan, de folytatta a viadalt, és kifejezetten gyors volt. A hatodik etapon még a WRC-s Citroennél is jobbak voltak Turánék, három másik szakaszon pedig a második időt futották meg.

Az országos bajnokság várhatóan októberben, az Ózd-ralival folytatódik majd.


Végeredmény, Székesfehérvár-Veszprém-rali (10 gyorsasági szakasz, 152,2 km, a dobogósok):

----------------------------------------------------------------------------
1. Mads Östberg, Patrik Barth (norvég, svéd, Citroen C3 Rally2) 1:27:42.0 óra
2. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) 2:30.4 perc hátrány
3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2) 2:36.4 p h.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!