Szlalom kajak-kenu Eb - Nincs magyar középfutamos kenuban

Sport, 2021.05.07

Nem jutott magyar versenyző a középfutamba kenu egyesben az olaszországi Ivreában zajló olimpiai kvalifikációs szlalom kajak-kenu Európa-bajnokságon. Így már csak Potocny Marcelnek van esélye kvótát szerzeni szombaton, kajakban.

A viadal pénteki, második versenynapján az osztrák származású Schmid Julia és a szlovákoktól honosított Potocny próbált az előfutamból a középfutamot jelentő legjobb 30 közé kerülni kenuban, de egyikük sem járt sikerrel. Schmid először 33., majd a vigaszágon 16. lett, míg Potocny egy 31. hellyel nyitott, a folytatásban pedig 13.-ként zárt.

Utóbbi versenyző a csütörtöki nyitányon, kajak egyesben kvalifikálta magát a középfutamba, amelyre - a szám döntőjével együtt - szombaton kerül sor. A többiek - Schmid, Seprenyi Sára és Rácz Koppány - számára már nincs esély a kvótaszerzése, bár Seprenyi szombaton még elindul a 2024-től már olimpiai számnak számító extrém versenyben. Schmid és Rácz befejezték szereplésüket Ivreában.

A négy ötkarikás számban - férfi K-1-ben, C-1-ben és női K-1-ben, C-1-ben - egy-egy tokiói kvóta talál gazdára a Torino közelében fekvő pályán.

Magyarország még soha nem indulhatott szlalom kajak-kenuban az olimpiákon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!