Szlovák jégkorongliga - Győzött a DVTK

Sport, 2021.03.14

A DVTK Jegesmedvék csapata 3-2-re nyert a vendég Kassa ellen a szlovák jégkorongliga vasárnapi fordulójában.

Az már pénteken eldőlt, hogy a Tokaji Viktor vezette miskolciak nem juthatnak a rájátszásba, de a szép búcsúban még reménykednek. Ennek megfelelően jól kezdtek, és Magosi Bálint már a 4. percben betalált. Azonban három perc múlva emberelőnyben egyenlített a Kassa, de így is inkább a hazaiak voltak mezőnyfölényben. A második harmad gyors szlovák góllal indult, emberelőnyben 53 másodperc elteltével Pavel Klhufek nem hibázott.

Ebben a részben jobbak voltak a vendégek, kaptak még egy emberelőnyt, ám Csányi Karol meglépett és a létszámhátrányos csapatának szerzett egyenlítő gólt.

A záró felvonásban egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, érezhető volt, hogy egy gól eldönti a meccset. Ezt végül Stephen Anderson révén a DVTK ütötte be az 53. percben, és ezzel otthon tartotta a három pontot, és megszakította négy vereségből álló sorozatát.

A Kassában Vay Ádám ezúttal a cserepadon ült.

Két fordulóval az alapszakasz jövő hétvégi zárása előtt a DVTK 44 ponttal a 11., hátránya behozhatatlan az 56 pontos, Majoross Gergely vezette Érsekújvárral és az 57 pontos Besztercebányával szemben. A 12 csapatos mezőnyből az első tíz jut a playoffba.


Eredmény:
DVTK Jegesmedvék-HC Kosice (szlovák) 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
--------------------------------------------------------
a DVTK gólszerzői: Magosi (4.), Csányi (37.), Anderson (53.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!