Szlovák-magyar - Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

Sport, 2019.03.18

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Az olasz szakember a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón kifejtette: korábbi nyilatkozatának megfelelően úgy véli, egy nagyszombati siker után jó eséllyel három nappal később, a Groupama Arénában sem kapna ki a nemzeti együttes a világbajnoki ezüstérmes horvátoktól. Abban a tekintetben sem változott a véleménye, hogy a cél a hat pont megszerzése, ugyanakkor kettővel sem lenne csalódott.

"Két dologra összpontosítok, egyrészt a taktikai, másrészt a pszichikai felkészítésre, ha mindkettő jól sikerül, akkor igazi csapattá kovácsolódhat a társaság" - mondta Rossi, aki hozzátette, a kezdő 11-ről csak kedden vagy szerdán fog határozni. A szakmai stáb által kitalált stratégiáról viszont nem akart nyilatkozni, mert - ahogy fogalmazott - nem szeretné "felfedni a kártyáit".

A szakvezető arról is beszélt, hogy az új szövetségi kapitány ellenére - a cseh Pavel Hapalt tavaly októberben nevezték ki a szlovák együttes élére - százszázalékosan felkészültek a riválisból, mint mondta, majdnem olyan szinten tudják, mire számíthatnak egyes játékosoktól, mintha a sajátjuk lenne. Éppen ezért nem tartotta fontosnak, hogy beszéljen Dárdai Pállal, aki két szlovák válogatott labdarúgóval is foglalkozik a Hertha BSC-ben.

A magyar futballistákra vonatkozó kérdésekre szűkszavúan válaszolt Rossi: szerinte az újonc Szoboszlai Dominik esetében eljött a "megfelelő alkalom", hogy meghívót kapjon, míg a csapatkapitány Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban azt emelte ki, hogy bár három hete nem játszott, jobb állapotban van, mint tavaly novemberben. Megjegyezte, csak Németh Krisztián és Baráth Botond (mindkettő Sporting Kansas City) nem érkezett még meg a telki edzőközpontba.

Korhut Mihály úgy vélekedett a szlovákokról, hogy erős keretük van. Hozzátette, ma kapnak videót arról, hogy játékosokra bontva mire számíthatnak az ellenfélnél. Az Arisz Szaloniki védője önmagáról szólva úgy fogalmazott, hogy jó állapotban van, de nem érzi magát egyértelmű kezdőnek, szerinte ilyet nem is lehet mondani a válogatott esetében.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től csap össze a szlovákokkal Nagyszombatban, majd vasárnap 18 órától a horvátokat fogadja a Groupama Arénában. A csoportban még Wales és Azerbajdzsán szerepel és az első kettő jut ki a 2020-as kontinensviadalra, melynek részben Budapest is házigazdája lesz négy mérkőzés erejéig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!