Tekvondó Eb - Füredi Rebeka ötödik, Magyarország két éremmel zárt

Sport, 2021.04.10

Füredi Rebeka ötödik lett a nők 67 kilogrammos kategóriájában a szófiai tekvondó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 16 között kezdő magyar versenyző nyitómeccsén ukrán ellenfelét legyőzte (5-2), a következő körben azonban alulmaradt (6-26) horvát riválisával szemben a hazai szövetség tájékoztatása szerint.

Hasonlóképpen egy győzelemmel és egy vereséggel fejezte be szereplését az Eb-n a magyar csapatból utolsóként fellépő Patakfalvy Csenge is, aki 62 kilóban a legjobb 16 közé jutásért pontozással diadalmaskodott moldovai vetélytársa felett (18-16), nyolcaddöntős meccsén azonban kikapott bosnyák ellenfelétől (4-20), így búcsúra kényszerült.

Az olimpia műsorán is szereplő, koreai eredetű küzdősport bulgáriai kontinensviadalát két éremmel - és így az eddigi legsikeresebb Eb-mérleggel - zárta Magyarország: az 54 kilogrammos Salim Omar az első magyar sportági aranyat nyerte a tekvondósok felnőtt Európa-bajnokságainak történetében, míg Patakfalvy Luca bronzérmet szerzett az 53 kilogrammosok súlycsoportjában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!