TV műsor

Tekvondó olimpiai selejtező - Hat magyar Szófiában

Sport, 2021.05.04

    Budapest, 2021. május 4., kedd (MTI) -  Négy magyar tekvondós a nyári tokiói olimpiára, kettő pedig a paralimpiára szerezhet kvótát, ha sikerrel veszi az európai kvalifikációs viadalt, amelynek - a koronavírus-járvány miatti többször halasztás után - a hét végén ad otthont a bolgár főváros.

Patakfalvy Miklós, a hazai szövetség első embere bizakodva várja a péntektől vasárnapig tartó viadalt, amelyen fiatal magyar csapat indul, soraiban az április elején, ugyancsak Szófiában rendezett Európa-bajnokságon aranyérmes, 18 éves Salim Omarral és az ott bronzérmes, húszesztendős Patakfalvy Lucával.

Az esélyekkel kapcsolatban - a szövetség honlapján nyilatkozva - úgy fogalmazott, jóval nehezebb dolguk lesz, mint az Eb-n, de ettől függetlenül nem rosszak a kilátások.

"A megszokott 8-8 súlycsoporthoz képest az olimpián csak 4-4 súlycsoport lesz, így csak az úgynevezett olimpiai súlycsoportokban lehet kvótát szerezni. Ez annyit tesz, hogy sokkal sűrűbb lesz a mezőny, hiszen három kategóriából kerülhetnek versenyzők egy adott olimpiai súlycsoportba. Mind a négy indulónak jók az esélyei. Egy kvóta egyáltalán nem irreális, de ha minden jól sikerül, akár kettő is összejöhet" - mondta Patakfalvy Miklós, aki szerint Salim Omar favoritnak számít, de a 22 éves Füredi Rebeka és Patakfalvy Luca is ott van a világ legjobbjai között, miként a 2019-ben Európa-bajnoki harmadik, 19 esztendős Józsa Levente is döntőbe verekedheti magát. Kategóriánként az első két helyezett jut ki Tokióba.

"Paracsapatunk két fővel indul a kvalifikációs tornán. Közülük D. Kiss Zoltán korábban volt már Eb-bronzérmes, de a paralimpiai indulás jogának megszerzéséhez súlycsoportjában nyernie kell Szófiában. Másik indulónk, Fülöp Attila is okozhat kellemes meglepetést" - jelentette ki az elnök.

A magyar menetrend:
péntek: Füredi Rebeka (67 kg), Salim Omar (58 kg)
szombat: Patakfalvy Luca (57 kg), Józsa Levente (68 kg)
vasárnap: D. Kiss Zoltán (K44, +75 kg), Fülöp Attila (K44, 75 kg)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!