Téli ifjúsági olimpia - Bíró Hanna szeretne a középmezőnyben végezni

Sport, 2020.01.06

Bíró Hanna gyorskorcsolyázó szeretne a középmezőnyben végezni a csütörtökön kezdődő lausanne-i téli ifjúsági olimpián.

"Az 500 és 1500 méteres versenyben indulok, bár előbbiben nem érzem jelenleg magamat erősnek, de mindkettőben a középmezőnyben szeretnék végezni" - mondta az M4 Sporton a 16 éves versenyző, aki hozzátette, a klasszikus számok mellett indul csapatsprintben és a tömegrajtos futamban is.

A szegedi gyorskorcsolyázó megjegyezte, utóbbi számot azért várja nagyon, mert a görkorcsolyából jön, azaz helyezkedésben kifejezetten jónak számít. Bíró Hanna arról is beszélt, hogy a két sportot egyelőre párhuzamosan szeretné űzni, mivel a versenynaptárban nem ütköznek a viadalok.

"A megnyitó Lausanne-ban lesz, mi pedig 400 kilométerre, St. Moritz-ban versenyzünk majd, de remélem, ott leszünk a csütörtöki ünnepségen" - mondta Bíró.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának korábbi tájékoztatása szerint a küldöttség tíz szakágból áll össze, és a mostani az eddigi legnagyobb magyar létszám a téli ifjúsági játékok történetében. A 23 versenyzőt 13 edző kíséri el, emellett háromfős csapatiroda, két sportorvos és kétfős kommunikációs stáb egészíti ki a delegációt. A sportolókat két olimpiai faluban helyezik el, Bíró Hanna St. Moritz-ban, a többiek Lausanne-ban laknak.

A magyarok az előző két ifjúsági olimpián négy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A lausanne-i játékokon 8 sportág 16 szakágában, 81 versenyszámban avatnak bajnokot, 34 fiú és lány egyéni győztes, illetve 13 vegyes csapat állhat fel a dobogó legmagasabb fokára. Az egyes sportágak küzdelmeiben - eltérően - 2002. január 1 és 2005. december 31. között született fiatalok indulhatnak. A versenyszámokra kvalifikációs rendszer alapján kaptak meghívást a fiatalok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!