Terepkerékpár-vb - Van der Poel aranyérme hazai pályán

Sport, 2023.02.05

Mathieu van der Poel nyerte a férfiak versenyét a cyclocross (terepkerékpár) idényt lezáró világbajnokságán a hollandiai Hoogerheidében.

A derűs időben nagy tömeg - helyszíni becslések szerint mintegy 45 ezer ember - látogatott ki a szakág két legnagyobb sztárjának, a négyszeres vb-aranyérmes hazai klasszis, és a háromszoros világbajnok belga Wout van Aert csatájára számítva.

A rajtnál a hollandok akarata érvényesült, jó helyzetbe hozták kapitányukat, a két nagy esélyes pedig alig fél kör után leszakított mindenkit. A várakozásoknak megfelelően így kettejük kötött dőlt el a tízkörös verseny, ám nem kapkodták el az elsőség eldöntésének kérdését: fej fej mellett rótták a kilométereket a Van der Poel édesapja, Adrie tervezte pályán. A döntés végül a célegyenesre maradt, amelynek a holland esélyes tudatosan hátulról vágott neki, és erősebbnek is bizonyult belga riválisánál. Ezzel 2015, 2019, 2020 és 2021 után ötödször került nyakába az aranyérem.

A nőknél szombaton ugyancsak holland siker született azzal, hogy Fem van Empel szerezte meg a világbajnokot illető szivárványszínű trikót. Vas Kata Blanka 11. helyen ért célba.


Eredmény (a vb honlapja alapján):

férfiak, világbajnok:

--------------------
Mathieu van der Poel (Hollandia) 1:07:20 óra
2. Wout van Aert (Belgium) azonos idővel
3. Eli Iserbyt (Belgium) 12 másodperc hátrány
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!