Több mint 3 ezren vettek részt az Aldi női futógálán a Népligetben

Sport, 2021.09.11

Több mint háromezren vettek részt a 26. Aldi női futógálán a Népligetben. A rendezvény különlegessége, hogy ez Magyarország egyetlen kifejezetten nőknek szervezett futóversenye.

A szombati gálára több távon is lehetett nevezni: 2,5 kilométeres gyaloglásban, 5 és 10 kilométeres egyéni futásban, 10 kilométeren párban, 3x2 kilométeres háromfős váltófutásban és a 600 méteres családi futamban, míg az összetett futószámokban 5+2,5, 10+5 vagy 10+5+2,5 kilométeren.

A népes mezőny legidősebb futója a 86 éves Sztarenszky Tiborné Marika volt, aki négy évvel ezelőtt még teljesítette a maratont. A férfiak is bekapcsolódhattak a versenybe a családi futás és a váltó keretein belül, de minden csapatban legalább egy hölgynek is futnia kellett.

Az összetett versenyek leghosszabb versenyszámát (10+5+2,5 kilométert) Merényi Tímea Krisztina, a 10+5 kilométert pedig Varjasiné Tuli Veronika nyerte. A leghosszabb egyéni távot, a 10 kilométert Soós Dorka nyerte. A rövidebb egyéni futamban szintén Merényi diadalmaskodott. Párosban a "Musztángok" csapata ért célba elsőként. Váltóban a "Vígan Athletic" triója (Jóború László, Polyák Szabina, Kiss Bálint) és a kizárólag nők által teljesített váltót a "Tündéri angyalok" duója (Maczinkó Luca, Kuthy Dorottya) nyerte.

A váltóban rajthoz állt a Tokióban olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, Siklósi Gergely, aki az Ökumenikus Segélyszervezetet képviselte. Gyaloglásban az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen szervezet tagjai közül csaknem százan indultak.

A rendezvényre több segélyszervezet is kivonult: a Jane Goodall Intézet, A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Szervátültetettek Szövetsége a "Millió lépés az életért" kampánnyal.

A futóünnepet 1996 óta megszakítás nélkül, idén a 26. alkalommal rendezte meg a Budapesti Sportiroda (BSI).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!