Több százan vettek részt a Testnevelési Egyetem Tárt Kapus Programján

Sport, 2019.02.23

Több száz érdeklődő vett részt szombaton a Testnevelési Egyetem Tárt Kapus Programján.

A konferenciát a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 programsorozat sportszakmai nyitóeseményeként rendezték meg, célcsoportja - a TE tájékoztatása szerint - az aktív szabadidő sportolók, a rendszertelenül vagy még egyáltalán nem mozgó fiatal és középkorú felnőttek, valamint az időskorúak voltak.

Mocsai Lajos rektor beszédében emlékeztetett rá: a program keretében a megújuló Testnevelési Egyetem először mutatkozik be az érdeklődőknek.

"Azon dolgozunk, hogy a TE újra elfoglalja az őt megillető helyét Európa és a világ testkulturális intézményei között. Ez csak úgy érhető el, ha a lassan százéves egyetem a következő száz évre is felkészül a fejlesztéseivel" - hangsúlyozta Mocsai Lajos.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programról beszélve kiemelte, hogy az együttműködés az intézménnyel nemcsak a idén fontos, hanem a későbbiekben is.

"Egyértelműen szükség van egy ilyen bemutatkozásra, mert néhányan a megnyitó előtt még a régi helyén keresték a Testnevelési Egyetemet. Közösek a céljaink rektor úrral és az egyetem munkatársaival, hiszen mindkét oldalon azon dolgozunk, hogy a budapestiek és általában a magyar emberek minél egészségesebbek legyenek" - idézte a közlemény a főpolgármester-helyettest. Szalay-Bobrovniczky Alexandra kifejtette, mindehhez elméleti, tudományos és gyakorlati módon is szeretnének hozzájárulni a szombati rendezvénnyel és az egész programsorozattal.

"Célunk az, hogy a sport minél több embernél legyen a hétköznapok része" - emelte ki beszédében a főpolgármester-helyettes.

A nap folyamán 30 fős, 30 perces vezetett túrákon mutatták be az alakuló, épülő egyetemi területet. A szabadidősport konferencián a nap folyamán a TE legnevesebb tanárainak és kutatóinak általános érdeklődésre számot tartó rekreáció témájú előadásaira került sor. Ezekben hangsúlyozták, melyek azok a sportszakmai felmérések és tanácsadási lehetőségek, amelyek a jövőben a lakosság részéről is igénybe vehető szolgáltatások lesznek az egyetemen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!