Tokió 2020 - A cselgáncsozó Özbas megnyerte első mérkőzését

Sport, 2021.07.27

Özbas Szofi megnyerte első mérkőzését kedden a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

A 63 kilogrammban az első olimpiáján szereplő Özbas - aki utánpótlásban minden korosztályban volt Európa-bajnok - a 32 között nehéz ellenfelet kapott Martyna Trajdos személyében. A 32 éves német dzsúdós 2019-ben éppen a Nippon Budokan sportcsarnokban szerzett vb-bronzérmet, 2015-ben pedig megnyerte a minszki Európa Játékok keretében rendezett Eb-t.

Első találkozójukon a 19 éves magyar nem ijedt meg nevesebb ellenfelétől és azonnal nekirontott. Rögtön megpróbálta eldobni, de Trajdos fölé került. Nem sokkal később megismétlődött ugyanez a jelenet, Özbas befogta ellenfele bal karját, aki azonban a földön visszatámadott. A bíró bő egy perc múltával előbb Özbast, majd két perccel a véget előtt Trajdost intette. A jóval magasabb német rendre befogta ellenfele fejét és levitte, de az ifjúsági olimpiai bajnok magyar mindig kivédekezte a nehéz helyzeteket. Ugyanakkor ismét megintették, ekkor 19 mp volt még hátra. Az aranypontig tartó hosszabbításból szintén ennyi telt el, amikor a magyar dzsúdósnak sikerült eldobnia ellenfelét, a bíró pedig videózás után ezért vazaarit ítélt.

"Örülök nagyon, mert az első meccs nekem mindig holtpont. Volt még erőm a végén megcsinálni azt a taktikát, amivel nyertem, így lement rólam a stressz" - nyilatkozott a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője.

Elárulta, 25 perccel az összecsapás előtt tudta meg, hogy ki lesz az ellenfele, mivel nem szeret ezzel előre foglalkozni.

Özbas Szofi a nyolc közé jutásért az olasz Maria Centracchio ellen lép tatamira, aki első meccsén egy perc alatt ipponnal verte madagaszkári riválisát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!