Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth bejutott a nyolcaddöntőbe

Sport, 2021.07.28

Tóth Krisztián első győzelmével bejutott a nyolcaddöntőbe a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Az MTK versenyzője - aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon - a 32 között a menekültek csapatában szereplő Popole Misengával csapott össze. A 29 éves, Kongói DK-ban született ellenfél a felnőtt mezőnyben nem rendelkezett számottevő eredménnyel. Misenga a 2015-ös vb után kért menedékjogot Brazíliában, a riói játékokon is a menekültek csapatával vett részt és egy mérkőzést nyert.

Első találkozójuk az erőviszonyoknak megfelelően alakult, Tóth volt aktívabb, míg ellenfele leginkább a fogásbontással volt elfoglalva. Ennek meglelően két perc után már két intésnél tartott. A magyar dzsúdós ment előre és közben türelmesen várta a lehetőséget, ami 24 másodperccel a vége előtt jött el, amikor egy gyors aláfordulással ippont érően dobta el Misengát.

"Megnéztük a meccseit, függetlenül attól, hogy a menekültek csapatában szerepelt, tudtuk, hogy egy erős dzsúdósról van szó. Jó a fogásfelvonása, fizikailag erős, figyelnem kellett, hogy ne hibázzak. Az első szakasz így is ment el, és amikor éreztem, hogy fáradni kezd, akkor próbáltam jobban támadni" - nyilatkozott Tóth Krisztián.

Hozzátette, a sorsolás nem volt kegyes hozzá, mert következő feltehetően egy japán cselgáncsozó lesz.

"Jó formában érzem magam, az biztos, hogy ki fogok mindent adni magamból, ami bennem van" - mondta a 27 éves, vb-ezüsttel is rendelkező magyar cselgáncsozó. Várakozásainak megfelelően alakult az utána következő párharc, amelyet Mukaj Sojcsiro ipponnal nyert mauritiusi ellenfelével szembe, így Tóth vele találkozik a 16 között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!