Tokió 2020 - A cselgáncsozó Ungvári Attila kiesett

Sport, 2021.07.27

Ungvári Attila elvesztette első mérkőzését és kiesett kedden a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

A 81 kilós Ungvárinak nem volt szerencséje a sorsolásnál, már a 64 közé jutásért tatamira kellett lépnie. Az egyiptomi Mohamed Abdelaallal csapott össze, aki ötszörös Afrika-bajnoknak mondhatja magát. A kétszeres Eb-bronzérmes magyar eddig egyszer találkozott a 31 éves riválissal, és áprilisban legyőzte őt az antalyai Grand Slamen.

Második meccsükön a 32 esztendős Ungvári - az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós öccse - az első pillanattól próbálta érvényesíteni a papírformát, de nem találta a fogást ellenfelén. A mérkőzésvezető némi meglepetésre már 50 másodperc után kiosztott mindkettőjüknek egy-egy intést, majd egy perc múlva újra. A Ceglédi VSE versenyzője sikertelenül próbálkozott dobással, továbbra is ment előre, de az egyiptomi jól hárította támadásait. Így akció nélkül jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig. A ráadásban annyit változott az összecsapás képe, hogy Abdelaal némileg aktívabb lett. Egy perc 20 másodperc telt el, amikor az egyiptomi cselgáncsozó támadása után a bíró harmadszor is intette Ungvárit, aki ezzel elvesztette a találkozót.

"Megvolt a felépített taktikám a mérkőzésre, de ezt nem sikerült megvalósítani. Igyekeztem lefogni a bal kezét, leszedni a nyakamról. Az elején balra dolgoztam, aztán az edzőm szólt, hogy jobbra próbáljam, de ez sem vezetett eredményre. Nagyon sajnálom, hogy így alakult" - nyilatkozott Ungvári Attila.

A két gyors kettős intésről azt mondta, ez őt is meglepte, főleg az előző naphoz képest, amikor alig osztottak intést a bírók.

"Az egyiptomi a végén csinált három olyan akciót, ami elég erősnek nevezhető, bár nem ért pontot, de ahhoz látványos volt, hogy a bíró engem harmadszor is megintsen" - tette hozzá.

Kedden még a 63 kilogrammban szereplő Özbas Szofi szerepel a cselgáncstornán a magyarok közül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!