Tokió 2020 - A japánok lelkesen fogadták a megnyitó vendégeit

Sport, 2021.07.23

Kifejezetten nagy tömeg gyűlt össze az Olimpiai Stadion körül, amely magyar idő szerint 20 órától ad otthont a tokiói ötkarikás játékok megnyitó ünnepségének.

Noha a közvélemény-kutatások szerint a japán lakosság többsége nem támogatja az olimpia megrendezését a koronavírus-járvány miatt, ebből semmit sem lehetett érezni a 2019 decemberében átadott és 68 ezer férőhelyes létesítmény környéken. Több ezer ember gyűlt össze, hogy az út mentén állva integessen az eseményre érkező médiamunkásoknak és vendégeknek, vagy éppen olyan táblákat tartsanak fel angolul, amelyen az állt: "Mindenkit üdvözlünk Tokióban".

Szülők hozták ki gyermekeiket, akik lelkesen pacsiztak a stadionba érkezőkkel, sokan közös videót készítettek a világ minden tájáról összesereglett emberekkel, akik kizárólagos szemtanúi lesznek a megnyitónak, mivel a pandémia miatt az olimpia zárt kapuk mögött zajlik.

Ami kissé ellentmondásossá teszi a helyzetet, hogy a mostani olimpián a járvány miatt nem lehetnek nézők, a japán fővárosban jelenleg is veszélyhelyzet van érvényben, ugyanakkor az Olimpiai Stadion szomszédságában lévő Japán Olimpiai Múzeum előtt álló ötkarikánál százak állnak tömött sorokban, nem figyelve a közösségi távolságtartásra, hogy maszkok nélkül fotózkodjanak az olimpia leghíresebb szimbólumával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!