Tokió 2020 - A karatés Hárspataki Gábor olimpiai kvótát szerezhet az esti döntőben

Sport, 2021.06.12

Hárspataki Gábor bekerült a legjobb négy közé súlycsoportjában a karatésok tokiói olimpiára kvalifikáló párizsi tornájának szombati versenynapján.

Az ötkarikás kvótához az első háromban kell végeznie a 75 kilogrammosok esti, körmérkőzéses döntőjében.

Az MTK 25 éves karatékája küzdelmi kategóriájában öt győzelmet aratott, sorrendben - a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint - portugál, lengyel, hongkongi, belga és jordániai ellenfelét is felülmúlva a selejtezőben.

Az ötkarikás játékok hivatalos programjában Tokióban bemutatkozó sportág utolsó kvótaszerző viadalán a pénteki nyitónapon Tadissi Martial, az UTE 29 éves sportolója is beverekedte magát a legjobb négybe, a fináléban azonban nem tudott mérkőzést nyerni, így negyedikként végzett, és lecsúszott a kvótáról.

A 96 ország csaknem félezer versenyzőjét felvonultató párizsi tornán két további magyar is tatamira állt szombaton: férfi formagyakorlatban Nagy Botond a 11. helyen végzett, míg női küzdelemben a 61 kilósok között Ilankovic Aleksandra két fordulót sikerrel vett - osztrák, majd Fülöp-szigeteki riválist verve -, harmadik meccsén azonban pontozással alulmaradt venezuelai ellenfelével szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!