Tokió 2020 - A NOB a zászló és a himnusz kitiltásával büntetheti az olaszokat

Sport, 2021.01.26

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, amennyiben szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI).

Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz oldal beszámolója szerin Giovanni Malago, a CONI elnöke felszólalt az olasz szenátus előtt, és arra kérte Giuseppe Conte miniszterelnököt, hozzon sürgősségi rendeletet annak érdekében, hogy a NOB ne büntesse Olaszországot.

A NOB azért helyezte kilátásba a szankciókat, mert az olasz parlament jóváhagyta a sporttörvény tervezetét, amely szerint egy kormány által ellenőrzött szervezet jön létre "Sport e Salute" néven, és ennek feladatai közé tartozik a jövőben az állami támogatások szétosztása. Korábban ezt a szerepet a CONI töltötte be. A NOB már többször aggodalmának adott hangot, mely szerint a kormány ezzel a lépéssel beavatkozik a CONI életébe, és így megsérti az olimpiai chartát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!