Tokió 2020 - A NOB-elnök szolidaritást és politikai semlegességet kért

Sport, 2020.11.23

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke arra hívta fel a világ legbefolyásosabb vezetőit, hogy tartsák tiszteletben az ötkarikás játékok politikai semlegességét és szolidaritással segítsék a jövő nyári tokiói olimpia sikerét.

A NOB első embere annak a videokonferenciás csúcstalálkozónak a keretében kapott szót, amelyet a világ 19 legfejlettebb gazdaságú országát, valamint az Európai Uniót tömörítő G20-csoport állam- és kormányfői tartottak a hétvégén.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint Bach a koronavírus-világválság közepette különösen szükségesnek nevezte a még nagyobb és kölcsönös segítségnyújtást mind a társadalmakon belül, mind pedig a társadalmak között, s hangot adott annak a nézetének, hogy az olimpia elveszítené egyetemességét, ha nem tartják fenn a politikai semlegességet. Kiemelte, hogy az olimpia az egész világ békés versenyét jelenti, majd így fogalmazott: "tegyék lehetővé számunkra, hogy minden megkülönböztetés nélkül az olimpiai és paralimpiai játékokat a globális szolidaritás nagyszerű szimbólumává emeljük".

Szuga Josihide japán miniszterelnök a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiáról szólva hangoztatta: az esemény "legyen annak a jelképe, hogy az emberiség legyőzte a vírust", és ismét megerősítette országa eltökéltségét, hogy 2021-ben megrendezi a játékokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!