Tokió 2020 - A szlovén kosarasok jutottak ki elsőként a selejtezőből

Sport, 2021.07.04

Elsőként a szlovén férfi kosárlabda-válogatott jutott ki a tokiói olimpiára vasárnap a négy helyszínen zajló ötkarikás selejtezőből.

A kaunasi hatos torna döntőjében az adriai együttes 96-85-re verte a házigazda litvánokat, a mérkőzés legjobbja az NBA-s Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic volt 31 ponttal.

Ami a többi három torna döntőjét illeti, Splitben a németek és a brazilok csapnak össze, Belgrádban a házigazda szerbek találkoznak az olaszokkal, míg a kanadai Victoriában Csehország küzd meg Görögországgal a kvótáért.

Az olimpiai kosártornán nemenként 12 válogatott vesz részt. A férfiaknál korábban Japán rendezőként került az ötkarikás mezőnybe, a 2019. szeptemberi világbajnokságról pedig a címvédő Egyesült Államok, továbbá Nigéria, Argentína, Irán, Spanyolország, Franciaország és Ausztrália szerzett indulási jogot. Hozzájuk csatlakozik az e heti négy kvalifikációs torna győztese, ezeken a hatcsapatos viadalokon a kvótáról lemaradt legjobb 16 csapat és az öt térségből 2-2 válogatott szerepel.

Eredmény:

olimpiai selejtezőtornák, döntők:

----------------------------------
Kaunas: Szlovénia-Litvánia 96-85 (28-24, 24-28, 28-17, 16-16)

később:
Split: Németország-Brazília 19.30
Belgrád: Szerbia-Olaszország 20.30
Victoria: Csehország-Görögország 1.05
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!