Tokió 2020 - A szövetség elnökének nincsenek konkrét elvárásai az atlétákkal szemben

Sport, 2021.07.19

Gyulai Miklósnak, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökének nincs konkrét elvárása a versenyzőikkel szemben a pénteken kezdődő tokiói olimpián.

"A csapaton belül mindenkinek megvan az elvárása saját magával szemben, nekem egy ennyire szokatlan helyzetben, ami az elmúlt másfél évet jellemezte, nincs semmi konkrét célkitűzésem feléjük. Nem tudjuk, hogy mi van kint, hogy lesznek a dolgok Japánban" - idézi a MASZ honlapja Gyulait.

Az elnök hozzátette, számára most az a legfontosabb, hogy a magyar atléták érkezzenek meg szerencsésen, minden csomagjukkal együtt Japánba, és maradjanak egészségesek az ötkarikás játékok ideje alatt is.

"Hogy egy ilyen nehéz helyzetben mi jön ki, majd a következő két hétben a televízió előtt ülve megtudjuk" - vélekedett.

A magyar atléta-válogatott első csoportja hétfőn kelt útra. Kámán Bálint, a MASZ sportszakmai igazgatója elmondta, hogy a 23 fős küldöttség először Tocsigibe megy akklimatizációs edzőtáborba.

"Ez egy régi kapcsolat közöttünk, már a 2015-ös pekingi világbajnokság előtt is ott edzőtáboroztunk. Nagy örömünkre szolgált, amikor az olimpiai bizottságon keresztül megkerestek bennünket, ezúttal is szívesen megyünk hozzájuk" - magyarázta.

A második csoport egy hét múlva, a harmadik pedig jövő szerdán landol Japánban, de annak tagjai egyből az olimpiai faluba érkeznek. A gyaloglókat a helyi szervezőbizottság szállítja át Szapporóba, ahol a versenyük lesz. Az olimpiai atlétikaversenyek első napja jövő pénteken lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!