Tokió 2020 - Berecz Zsombor megnyerte az előolimpiát

Sport, 2019.08.21

Berecz Zsombor már az éremfutam előtt megnyerte az Enosimában zajló vitorlás előolimpiát Finndingiben.

A világbajnok magyar versenyző az élről várta a szerdai napot, amelyen előbb másodikként ért célba, majd 12. lett, de ezt a helyezését kiejtette. Így tíz futam után 23 ponttal vezet a második holland Nicholas Heiner előtt, azaz előnyét a duplaszorzós éremfutamban sem lehet behozni.

"Iszonyatosan kiegyensúlyozott hetem volt, és ez a mai nap sem volt másképp. Nagyon jól vitorláztam, odafigyeltem az ellenfelemre, hogy mögöttem legyen mindkét futamban. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem, de azért különösen, mert ezt tűztük ki idén a fő versenyemnek; és az, hogy így sikerült időzíteni a teljesítményemet, ez azt jelenti számomra, hogy jó irányba haladunk" - értékelt a magyar szövetség honlapján Berecz Zsombor, aki két futamot nyert, négyszer a második, kétszer a harmadik helyen ért célba. A tíz futam során kilencszer az első nyolcban végzett.

Érdi Mária is remekül szerepel Laser Radialban, két futam után vezetett, s a harmadik helyen várhatja a csütörtöki éremfutamot.

A szintén tokiói kvótás Vadnai Benjamin Laser Standardban a 17. helyen zárt az előolimpián a 35 hajót számláló mezőnyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!