Tokió 2020 - Csernoviczki nyolcaddöntős

Sport, 2021.07.24

Csernoviczki Éva győzelemmel kezdett a tokiói ötkarikás játékok cselgáncstornájának első napján.

A 48 kilogrammos súlycsoport 34 éves magyar dzsúdósa - aki negyedik olimpiáján szerepel - a 16 közé jutásért az indai Shushila Likmabam ellen lépett tatamira a sportág szentélyeként emlegetett Nippon Budokan sportcsarnokban. A pandémia miatt üres lelátók előtt kezdődött a verseny, a szervezők a bemelegítés előtt gondosan fertőtlenítették mindkét szőnyeget. A torna lebonyolítását két magyar technikai delegátus, az olimpiai bronzérmes Csősz Imre és Záhonyi Tamás is segítette.

A 26 esztendős Likmabam (a világranglistán 46.) kétszer volt Ázsia-bajnokságon ezüstérmes, az Ippon Judo Tatabánya versenyzője (24.) a tavalyi budapesti Grand Slam-tornán legyőzte őt.

A Londonban olimpiai bronzérmes Csernoviczki tavalyi keresztszalag-szakadást követő műtétje után a júniusi, budapesti világbajnokságon tért vissza. Akkor egy győztes meccs után második összecsapására nem állt ki, mivel nem akart újabb sérülést kockáztatni.

A szombati mérkőzésen egy perc után mindkét cselgáncsozót figyelmeztette a mérkőzésvezető, amitől Csernoviczki vált aktívabbá, bár ellenfele próbálkozott egy dobáskísérlettel. A kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző viszont első akcióját eredményesen fejezte be, és 1 perc 20 másodperccel a vége előtt leszorításért kapott ipponnal nyert.

Csernoviczkire a nyolc közé jutásért a kategória egyik legjobbja, a 2017-ben világbajnok japán Tonaki Funa vár, akit még nem sikerült legyőznie.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!