Tokió 2020 - Decsi Tamás búcsúzott a 32 között

Sport, 2021.07.24

Decsi Tamás első asszójában 15-8-ra kikapott a német Max Hartungtól, így a 32 között kiesett a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián.

A Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában négy páston zajlanak a küzdelmek a játékok első teljes versenynapján, a férfi kardozók mellett még a női párbajtőrözők versengenek egyéniben, utóbbi viadal magyar résztvevő nélkül zajlik.

A két rutinos, egyformán harmadik ötkarikás eseményén szereplő vívó összecsapását a kétszeres Európa-bajnok Hartung kezdte jobban, 3-1-re és 6-2-re is vezetett. Ezután a Kertvárosi SE 38 éves, világbajnoki bronzérmes kardozója 6-5-re szépített, de a szünetre ismét a német háromtusos vezetésével (5-8) vonultak a felek. Decsi a folytatásban sem tudott mit kezdeni a világranglistán ötödik Hartung gyorsaságával, ráadásul 6-12-nél az ujja is elkezdett vérezni, miután a rivális véletlenül megvágta. A gyors ápolás után aztán már csak két tust adott, és ezzel egyéniben véget ért számára az olimpia.

"Tudtam, hogy nagyon erős ellenfél vár rám, Hartung az egyik legjobb a mezőnyben. Ráadásul kicsit feszült is voltam, emiatt nem éreztem meg a ritmusát" - mondta az asszó után Decsi Tamás, aki később majd csapatban még pástra lép Tokióban.

A folytatásban a magyarok közül Szatmári András 5.20 órakor lép pástra az iráni Ali Pakdaman ellen, majd 6.10-kor következik a kétszeres címvédő Szilágyi Áron és a venezuelai José Quintero meccse.

A döntős program 12 órakor kezdődik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!